dimecres, 14 d’octubre del 2009

Sashimi Gill Sans


"Quan li vaig demanar al cambrer, hem va mirar amb cara d'estranyat, com vulguen dir............ i no en preferiries un d'Helvetica Nouve o millor un marinat de Garamond fresc del dia? pero no, jo estava ben segur de la meva tria, un sashimi de Gill Sans filetejat amb un esmolat ganivet japones i embolcallat amb una coberta de cuir natural, que mai dona sabor pero sempre afegeix una textura certament interessant al resultat final............... si senyors un plat simplement delicios per qualsevol llibrofag compulsiu. Quan de temps he hagut d'empassar-me insipids diaris vells i altres edicions de qualitat deplorable, d'aquelles que per molt que roseguis fan bola i no volen tirar avall, males traduccions que mai haurien d'haver sortit d'impremta per ser servides en cadenes de llibreries barates...... aixo s'havia acabat, a partir d'ara a taula nomes bones edicions amb marges generosos i tipografies de qualitat!"



D'aquesta manera en Joaquim Comerme, germa de l'il.lustre emigrant Marti Comerme, deixava clares les seves intencions i posava punt i final a una miserable vida dedicada a les edicions de butxaca.