dimecres, 17 de novembre del 2010

Welcome to the Alotau Canu Festival

Ens n'hem anat amb la Sendra i en Fernat a Alotau a veure el Canue festival, que consisteix en un cap de setmana de dances tradicionals, mercadillos i el mes important carrere, carreres de canoes tradicionals de guerra, canoes a vela canoes grans, petites, amples, estretes i de tots colors, en fi, us deixo amb unes imatges de les carreres del primer dia, les que veureu son canoes de carreres construides d'una sola pecsa a partir d'arbres inmensos de la selva la fusta dels quals es forcsa flexible i super resistent a el desgast i corrosio que l'aigua salada infringeix a qualsevol material, per si us interesa el nom de la fusta es "rosewood" en angles o "modawa" en l'idioma autocton de Milnenbay.



Armats amb un llamp de paraigues de colors perque la sra Nora no es fregeixi amb el sol, baixem cap al mercat de la vora de la platge on hi ha montat el festival.



Els equips de remers van amb vestimenta tradicional i com podeu veure aqui un posat mes rapero que una altre cosa.



La zona de Milnenbay esta formada per la part final de l'illa de Papua i inclou un fotimer de conjunts d'illes que totes juntes en sumen mes de 300. Una de les grans especialitats de la zona es la talla de fusta a la que solen incrustar tocets de mareperla i altres petxines.
Totes les canoes del festival lluien uns grabats impressionants.



Aqui la Nora passant de mans en mans





Carreres, animadors i celebracio de la victoria





I per acavar el dia, cap a la platja a berenar i veura la posta de sol....... en fi, la nostre vida tropical.